fredag 16 maj 2014

Tilda kan.

Ibland behöver man inte gå över ån efter vatten.
I kväll gick vi i och för sig över Kvillebäcken för att spontanäta på en av centrala Hisingens kvarterskrogar, Tildas Krog på Herkulesgatan 7, ett stenkast från Kvilletorget.
I början av året blev vi riktigt besvikna på vår närmaste kvarterskrog så det var utan några högre förväntningar vi spankulerade bort till Tildas.
Väl framme vände vi i dörren då det verkade vara fullt med flera väntande sällskap. Vi började gå vidare men ångrade oss när vi såg att det fanns några få bord lediga i ett hörn. Det tog inte lång tid innan vi fick kontakt med personalen som upplyste oss om att det var ca 20 min väntetid till ett ledigt bord. Vi fick vänta på den tomma uteserveringen med varsin meny och efter ungefär halva väntetiden kom servitrisen och hämtade oss.

Tildas har renoverat för inte allt för länge sedan så lokal och inredning är både ren och fräsch.
På bordet väntade en vattenflaska, glas och bestick med servetter i burk. Menyn är något spretig och är man vegetarian eller fisk- och skaldjursälskare finns det inte mycket att välja på.
Något jag förknippar med kvarterskrogar är plankstek och eftersom jag aldrig ätit det tidigare fick det bli kvällens val. Tildas bygger sin plankstek på oxfilé och till det väljer man antingen bearnaise-, konjak & grönpeppar-, rödvinsås eller vitlökssmör.
Som sig bör blev vi tillfrågade om stekgrad och efter inte allt för lång tid kom vår bastudoftande mat in.
Det var snyggt upplagt med lite fräscha grönsaker och några ugnsrostade rotfrukter. Köttet var av riktigt bra kvalitet och stekt precis som vi ville. Den smöriga bearnaisen och den peppriga grönpepparsåsen kunde kanske vara lite mindre rinnig men nu är jag petig, jag har definitivt ätit sämre mat på finare ansedda ställen.
Jag är glad att min första planka serverades här.


Hemsida: http://www.tildaskrog.se/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Tildas-Krog/174620365902124
Adress: Herkulesgatan 7
Telefon: 031-221508


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar